About
About
Taiga School

Taiga

Takaisin luontoon Suomessa

Suomen taigametsä on yksi viimeisimmistä ikimetsistä koko maailmassa. Taiganmetsän puut, kuten lehtikuuset, hopeakuuset ja kuuset - joskus yli kuusisataa vuotta vanhoja-, monimuotoinen eläimistö sekä kirkkaat järvet, tarjoavat erinomaiset puitteet kävelyyn, patikointiin tai purjehdukseen.

Puut

Noin kahdeksankymmentä prosenttia taigan kosteiden metsäalueiden puista ovat mäntyjä, kuusia, hopea- ja lehtikuusia. Toisin kuin useimmat lehtipuut, kestävät havupuut paremmin Suomen ankaria talvia. Talvella Suomen taigametsän lämpötila voi laskea miinus 54 asteeseen, kun taas kesällä lämpötila ei ylitä plus 18 astetta. Suomen taigametsän lämpimämmissä osissa voi tavata myös koivuja, poppeleita, pajuja ja pihlajaa.

Eläimet

Talvella monet siemeniä syövät linnut ja petolinnut, mukaan lukien maakotka, korppi, piekana ja pikkukäpylintu, jäävät Suomen alueelle. Lintujen muuttoliike päättyy kesällä, kun siperian-, kirjo- ja mustakaularastas herkuttelevat taigan puiden välissä parveilevilla hyönteisillä. Nisäkkäillä on enemmän vaikeuksia kylmän ilmaston ja etenkin Suomen ankarien talvien kanssa. Taigametsässä näet kuitenkin karhuja, poroja ja susia myös näinä ajanjaksoina. Saatat kohdata myös majavia, biisoneja, sopuleita, metsäjäniksiä, mäntynäätiä, ahmoja tai ilveksen.

Energia

Riippumatta kuitenkaan siitä mihin vuodenaikaan tulet, taiga on täynnä energiaa. Vuosisatoja vanhat puut, näkyvä ja piilossa oleva kasvisto ja eläimistö sekä tunne, että aika olisi pysähtynyt. Taigassa tunnet ihmisen ja luonnon välisen tasapainon sisimmässä olemuksessasi.

Taiga-koulun

Taiga- koulu sijaitsee Suomen sydämessä, maan suurimman makeanvedenlähteen äärellä, Kitkajärvellä ja keskellä Taigametsän yli kuusisataa vuotta vanhoja puita. Taiga- koulusta käsin voit harrastaa monia erityisiä aktiviteetteja, kuten pilkkimistä, retkiä Hossan kansallispuistoon, huskyajeluja tai nauttia perinteisistä suomalaisista saunarituaaleista. Voit yöpyä joko hirsimökissä tai hotellissamme. Valitsitpa minkä aktiviteetin tahansa, ainutlaatuinen ja unohtumattoman kokemus on taattu!

Varaa nyt
Kitka Lake

Kitka Lake

Finland

Finland