Adventure
Adventure
Taiga School

Sauna ja hengitys

Hengitä syvään!
Virkistäydy Kitkajärven saunassa.

Saunarituaali on ollut olennainen osa suomalaista elämää jo vuosisatojen ajan. Sillä on positiivinen vaikutus kehoon ja mieleen. Saunan lämpö pitää huolen siitä, että kuona-aineet poistuvat ruumiista nopeammin. Säännöllisellä kylmäaltistuksella on myönteinen vaikutus immuunijärjestelmään, stressinsietokykyyn ja ylipäätään kylmään sopeutumiseen. Kylmäaltistuksen aikana vapautuvat endorfiinit lievittävät kipua ja vaikuttavat positiivisesti mielialaan. Kuuma sauna ja lyhyt kävely lumessa avantoon on täysin normaalia Suomessa.

Hengitystekniikat

Hengitämme vaistonvaraisesti, mutta hyvä hengitystekniikka ei aina ole itsestäänselvää. Oikea hengitystekniikka vähentää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Suomalainen sauna ja avantouinti Kitkajärvessä, Euroopan suurimmassa makeanveden lähteessä sekä hengitystekniikoiden oppiminen ovat keskeisiä ohjelmassamme.

Ohjelma

Toivotamme sinut tervetulleeksi herkullisella kupillisella Chaga-teetä (pakurikääpä teellä), paikallisella erikoisuudella Suomen Lapin ikimetsistä, jonka jälkeen aloitamme joogahuoneessamme meditatiivisen Tummo-hengitystekniikkaan tutustumisen. Tämän jälkeen valmistaudut ensimmäiseen saunakierrokseen perinteisessä suomalaisessa saunassa ohjaajan opaastuksella. Samalla kun nautit saunan lämmöstä ja Kitkajärven veden höyrystä, harjoitat juuri opittuja hengitystekniikoita. Saunan jälkeen menet ulos vilvoittelemaan, talvella voit kieriä lumessa tai käydä kylmässä suihkussa, kesällä voit vilvoitella uimalla Kitkajärvessä. Toisen saunakierroksen jälkeen pulahdat pienen vilvoittelun jälkeen Kitkajärveen- myös talvikaudella. Kylmä vapauttaa endorfiineja ja muita hormoneja ja koet intensiivisesti tämän myönteisen vaikutuksen kehoon ja mieleen. Myös opittu Tummo-hengitystekniikka sekä Kitkajärven tyyneys vaikuttavat tähän. Kolmannen kierroksen aikana voit itse soveltaa oppimiasi sauna- ja hengitystekniikoita. Tätä seuraa lyhyt ja henkilökohtainen arvio saunakokemuksestasi ja hengitystekniikastasi, jonka jälkeen on aika nauttia virkistävää juomaa ja paikallisia herkkuja räiskyvän takkatulen ääressä.

Suo itsellesi tämä ainutlaatuinen kokemus, joka auttaa sinua ikääntymään terveellisesti ja stressittömästi!

Varaa nyt saunaohjelmamme Kitkajärvellä!

Varaa nyt

Aurora Fishing

Taigakoulun revontuli- kalastus

Suppen

Suppailu