About
About
Taiga School

Ruka

Joka päivä uusi seikkailu Suomessa

Rukatunturi - tai lyhyemmin sanottuna Ruka - on 490 metriä korkea tunturi- ja hiihtokeskus Kuusamossa. Tämä suosittu hiihtoalue on kehittynyt monipuoliseksi talviurheilukeskukseksi, jossa on 35 rinnettä ja 22 hissiä. Rukan ympäristössä on viisisataa kilometriä murtomaareittejä ja kuusisataa kilometriä moottorikelkkareittejä. Ainakin 150 päivää vuodessa lunta on tarpeeksi, jotta näitä voidaan käyttää.

Perinteinen pilkkiminen Suomessa

35 rinnettä - joista 30 on valaistuja -, 22 hissiä ja viisi tuolihissiä, Ruka on monipuolinen hiihtokeskus. Rukan korkein kohta on 492 metriä ja pisin rinne on 1300 metriä. Nuorille ja vanhoille, aloittelijoille tai edistyneille, kaikkille löytyy mieluisa rinne. Hiihto-opetusta järjestetään kaikilla tasoilla, ja ne, jotka haluavat mennä mielummin yksin laskettelemaan, on laaja valikoima rinteitä.

Lumeton Ruka

Mutta Ruka tarjoaa myös enemmän! Lumen sulaessa kesällä, ainutlaatuinen ja kaunis luonnonmaisema hengittää jälleen, paljastaen kauneutensa kaikki puolet. Näiden kuukausien aikana voit nauttia patikoinnista kaikilla näkyvillä ja näkymättömillä poluilla, seurata kahdeksankymmenen kilometrin pituista vaellusreittiä ja nauttia tauosta polun varrella olevassa kodassa tai laavussa. Voit meloa, laskea koskea, vesihiihtää ja kalastaa. Voit bongailla lintuja tai nähdä karhuja, tehdä retkiä huskyjen kanssa tai vain istua puiden alla tai veden äärellä ja nauttia rauhasta ja energiasta, jota tämä muinainen Suomen maisema tarjoaa. Syksyllä Ruka näyttää rikkautensa toisen puolen, kun ikimetsien puiden lehdet vaihtavat hitaasti väriä ja muuttavat maaperän ruskean, keltaisen ja punaisen sävyn paletiksi.

Taiga-koulun

Taiga- koulu sijaitsee Suomen sydämessä, maan suurimman makeanvedenlähteen äärellä, Kitkajärvellä ja keskellä Taigametsän yli kuusisataa vuotta vanhoja puita. Taiga- koulusta käsin voit harrastaa monia erityisiä aktiviteetteja, kuten pilkkimistä, retkiä Hossan kansallispuistoon, huskyajeluja tai nauttia perinteisistä suomalaisista saunarituaaleista. Voit yöpyä joko hirsimökissä tai hotellissamme. Valitsitpa minkä aktiviteetin tahansa, ainutlaatuinen ja unohtumattoman kokemus on taattu!

Varaa nyt
Kuusamo

Kuusamo

Kitka Lake

Kitka Lake