About
About
Taiga School

Oulanka Nationaal Park

Koskematon luonto

Oulangan kansallispuisto sijaitsee Suomen Lapin Rukan alueella. Ei maanrajoista- se on osittain Suomessa, Suomen Lapissa ja Venäjällä - eikä kauneuden rajoista. Oulangan kansallispuisto on (luonto) valokuvaajien, retkeilijöiden ja vesiurheilun harrastajien paratiisi. Se on perustettu vuonna 1956 ja sen pinta-ala on lähes 270 neliökilometriä, ja sillä on monipuolinen kasvillisuus ja eläimistö. Löydät aina uusia ihmeitä Oulangan kansallispuiston luonnosta.

Silloin ja nyt

Oulangan kansallispuisto oli aikoinaan saamelaisten asuttama. Suomalaiset saapuivat alueelle vasta 1700-luvun lopulla. Metsästys ja kalastus olivat tärkeimmät toimeentulomuodot, joka takasi näiden puolinomadien olemassaolon. Rehu nautakarjalle saatiin joen varressa olevilta luonnonniityiltä. Suoniittyjä paisutettiin eli niille nostettiin vettä puroja patoamalla, jotta saatiin parempi tuotto. Nykyään niittyjä hoitavat vapaaehtoiset ja he käyttävät edelleen tätä tekniikkaa. Oulangan kansallispuistossa käytetään edelleen tämän ajan vanhoja hirsimökkejä ja näet poron papanoita alueen perinteisen maatalouden hiljaisena todistajana.

Oulangan kansallispuistolle on ominaista alueen monet järvet ja joet. Siksi se sopii erinomaisesti erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten koskenlaskuun, melontaan ja kalastukseen. Ne, jotka haluavat kävellä Oulangan kansallispuistossa, ylittävät monia riippusiltoja ja vaikuttavia vesiputouksia. Yksi kuuluisimmista kävelyreiteistä on Karhunkierros, joka on kahdeksankymmenen kilometrin matka, jonka voit yleensä kävellä viidestä kuuteen päivään. Reitin varrella on ilmaisia autiotupia, suoja- ja nuotiopaikkoja. Pieni karhunkierros (yhdeksän kilometriä), Ristikallion reitti (kolmekymmentä kilometriä) ja Keroharjun kuiskaus (neljätoista kilometriä) ovat myös suosittuja.

Taiga-koulun

Taiga- koulu sijaitsee Suomen sydämessä, maan suurimman makeanvedenlähteen äärellä, Kitkajärvellä ja keskellä Taigametsän yli kuusisataa vuotta vanhoja puita. Taiga- koulusta käsin voit harrastaa monia erityisiä aktiviteetteja, kuten pilkkimistä, retkiä Hossan kansallispuistoon, huskyajeluja tai nauttia perinteisistä suomalaisista saunarituaaleista. Voit yöpyä joko hirsimökissä tai hotellissamme. Valitsitpa minkä aktiviteetin tahansa, ainutlaatuinen ja unohtumattoman kokemus on taattu!

Varaa nyt
Ruka

Ruka

Kitka Lake

Riisitunturi