About
About
Taiga School

Taigaschool Kuusamo

Kuusamo
Suomen koskematon luonto

Kuusamo on alue Suomessa, joka sijaitsee Suomen Lapin kaakkoisosassa, lähellä Venäjän rajaa. Kuusamon pinta-ala on 5808 neliökilometriä, josta vesi peittää 830 neliökilometriä. Kesällä se on kaunis kävely- ja vesiurheilualue, talvella Kuusamo tunnetaan puolestaan talviurheilumahdollisuuksistaan. Mutta vuodenajasta riippumatta, Suomen luonto on aina vaikuttava. Koskematon, kuten kolmetuhatta vuotta sitten, kasviston ja eläimistön olessa monipuolinen. Luonnonystävät ja valokuvaajat saavat myös Kuusamossa etsimänsä: kauniin kuvan ihmisen ja luonnon tasapainosta Suomessa.

Kuusamo: saamelaisten maa

Aina seitsemänteentoista vuosisataan asti alue, joka nykyisin tunnetaan Kuusamona, oli saamelaisten asuttama. Tämä puolinomadi kansa asui talvella Maanselän ja Kitkan kylissä. Kun kevät tuli, he muuttivat joenrantaan. Kun jäät olivat sulaneet, he kalastivat ja keräsivät marjoja ja sieniä. Syksyllä he metsästivät poroja, karhuja ja majavia. He tekivät vaihtokauppaa turkisten kanssa, Perämeren rannikolla suomalaisten kanssa ja Vienanmeren rannikolla karjalaisten kanssa.

Nykyään saamelaiset ovat pääosin omaksuneet suomalaisen modernin elämäntavan. Mutta metsästys- ja keräystaidot, mikä on syötävää ja minä vuodenaikana se kasvaa sekä maan tarjoamien antimien hyödyntäminen sitä kuitenkaan tuhoamatta, kunnioitetaan. Lisäksi heillä on syvään juurtunut kunnioitus luontoa kohtaan, kaikkeen siihen, mikä elää ja mitä se tuottaa.

Taiga-koulun

Taiga- koulu sijaitsee reilun puolentunnin ajomatkan päässä Kuusamosta, Suomen sydämessä, maan suurimman makeanvedenlähteen äärellä, Kitkajärvellä ja keskellä Taigametsän yli kuusisataa vuotta vanhoja puita. Taiga- koulusta käsin voit harrastaa monia erityisiä aktiviteetteja, kuten pilkkimistä, retkiä Hossan kansallispuistoon, huskyajeluja tai nauttia perinteisistä suomalaisista saunarituaaleista. Voit yöpyä joko hirsimökissä tai hotellissamme. Valitsitpa minkä aktiviteetin tahansa, ainutlaatuinen ja unohtumattoman kokemus on taattu!

Varaa nyt
Finland

Finland

Ruka

Ruka