About
About
Taiga School

Kestävä kehitys

Ihmisen ja luonnon välinen hyvä tasapaino.
Kestävän kehityksen Taiga koulu

Ihmisen ja luonnon välinen hyvä tasapaino. Tämän sanoman haluamme jakaa Taiga koulun vieraiden kanssa. Mutta pyrimme myös toimimaan sen mukaisesti Taiga koulussa. Maailma muuttuu nopeasti, ja nämä muutokset tuovat usein mukanaan suuria ympäristöhaasteita. Myös Suomessa. Yhdessä vieraidemme kanssa kannamme oman osamme vastuusta ja yritämme jättää mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen toimimalla kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Etsimme oikeaa tasapainoa valmistuksen ja käytön kokonaisvaikutuksen välillä, jotta myös tulevat sukupolvet saavat nauttia tästä luonnosta, josta me niin paljon välitämme ja johon me kaikki erottamattomasti olemme yhteydessä.

Energia

Kestävän kehityksen mukainen lämmitys Suomen arktisella alueella on haaste. Vastaamme tähän haasteeseen tuottamalla sähköä aurinkopaneelien avulla. Lämpöä tuotamme puolestaan pellettilämmittimen avulla, joka myös lämmittää keskuslämmityksen lämminvesivaraajan. Tällä tavalla Taiga-koulun huoneet pysyvät ekologisina ja ihanan lämpiminä. Olohuoneessa ja ruokasalissa puulämmitteinen takka sekä Bullerjanin puulämmitteinen valmistakka pitävät huolen mahtavasta tuoksusta sekä tulen räiskeestä ja rätinästä. Jos olohuoneessa tai ruokasalissa ei oleskele ketään, käytämme keskuslämmitystä, jota lämmitetään Suomessa puristetulla puupellettillä. Erittäin ekologista!

Ruoka

Suomalaiset suhtautuvat ruokaan erittäin vakavasti. Suomi oli pitkään maaseutuyhteiskunta ja ihmiset elivät pääasiassa sillä, mitä luonnolla oli tarjottavanaan. Suomalaiset ovatkin säilyttäneet tämän yhteyden luontoon. He saavat varttuessaan laajan ja syvän tiedon luonnosta ja tunnistavat syötävät kasvit, marjat ja sienet. Suomessa on 'jokamiehen oikeudet': Muutamia alueita, kuten luonnonsuojelu- ja sotilasalueita lukuunottamatta jokainen saa tietyin rajoituksin käyttää luontoa. Suomesta löytyy myös paljon 'superfoodeja'; aromaattisia ja ravinnepitoisia ruoka-aineita, mustikoista kanttarelleihin. Valitsemalla ekologisesti ja vastuullisesti tuotettuja ruokatuotteita, Taiga koulu auttaa vähentämään jättämäämme hiilijalanjälkeä. Etsimme yhdessä vieraidemme kanssa ruokaa ja yrttejä ikimetsästä ja Suomen suurimmasta makean veden lähteestä, Kitkajärvestä pyydetyt kalat valmistamme sinulle savustusuunissamme. Keittiössämme ei valmisteta lihaa. Valmistamme kaiken itse ja otamme kaikki allergiat huomioon.

Jätteet

Koska Taiga-koulun käyttämät tuotteet ovat pääosin luomu- ja lähiruokaa, voidaan suurinosa jätteistä kompostoida. Komposti puolestaan käytetään luonnonmukaisen ruuankasvatukseen omassa kasvihuoneessa ja vihannespuutarhassa. Kierrätämme tietenkin myös muovin ja lasin. Suunnitelmamme tavoitteena on tulevina vuosina olla vähemmän riippuvainen toimitetuista elintarvikkeista ja kasvattaa, siinä missä mahdollista, omaa luonnonmukaista ruokatuotantoa. Tämä parantaa paitsi tuotteiden makua ja ravintoarvoa myös edistää ihmisen ja ympäristön tasapainoa, johon me kaikki pyrimme.

Varaa nyt
National Parks

Esittely

Taiga

Maantiede