Adventure
Adventure
Taiga School

Taiga- koulun erätaidot

Selviytyminen luonnossa!
Erätaidot Suomessa.

Seuraa muinaisten saamelaisten jalanjälkiä ja opi kuinka selviydyt luonnossa! Saamelaiset ovat asuneet Saamenmaassa muinaisista ajoista lähtien, alueella, joka sijaitsee osittain Lapissa. Saamelaisten esi-isät olivat metsästäjiä ja kalastajia ja tiesivät tarkalleen, kuinka hyödyntää maan tarjoamia antimia. He keräsivät villejä kasveja ja marjoja, tekivät tulen, rakensivat suojia ankariin sääolosuhteisiin ja liikkuivat metsän läpi melkein näkymättömiä poronpolkuja pitkin. Saamelaisten taidot selviytyä luonnossa tunnetaan nimellä 'erätaidot' tai 'selviytyminen'.

Erätaidot Suomessa

Saamelaiset käyttivät erätaitojaan pakosta. Nykyään tämäntyyppinen selviytyminen ei ole enää tarpeen, mutta kokemus sinällään. Ja erittäin opettavaista kaikille! Erätaidot Suomessa opettavat sinua kunnioittamaan kaikkia luonnon näkökohtia. Se opettaa sinua katsomaan eri tavalla kasveja ja eläimiä ja opettaa sinut tuntemaan kaiken elämän luoman energian. Selviytyminen on enemmän kuin se, että tiedät mikä luonnossa on syötävää ja juotavaa!

Erätaidot Suomessa- ohjelma

Oppaan avustuksella suuntaamme luontoon harjoittelemaan selviytymistaitoja yhdessä Suomen monista kansallispuistoista. Siellä opimme erilaisia ​​erätaitoja, kuten erottamaan syötävät ja ei-syötävät kasvit, marjat ja sienet, tulen tekemisen ja (alkeellisen) suojan rakentamisen. Opit tunnistamaan poron näkymättömät polut ja löytämään tiesi metsän läpi. Opit kalastamaan, kun vesi on jäässä. Löydät ihmisen ja luonnon välisen tasapainon, sisäisen tasapainon itsessäsi.

Asioiden yhdessä tekeminen yhdistää meitä. Avain selviytymiseen on metsästys ja ruoan kerääminen sopusoinnussa luonnon kanssa. Päivän päätteeksi istumme yhdessä nuotion ympärillä ja nautimme omista saaliistamme. Tämä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja on myös erittäin viihtyisää!

Hemmottele itseäsi ainutlaatuisella ja mukavalla erätaidot kokemuksella ja varaa heti!

Varaa nyt

Hike

Patikointi

Husky Scenery Tour

Husky Scenery Tour